THE NEW ANTWERP OFFICE

Een nieuw kantoor, frisse ideeën en een enthousiast team.

Welkom op onze story page. Als jullie willen weten vanwaar onze passie komt, vanwaar wij onze inspiratie halen of gewoon uit nieuwsgierigheid, volg dan deze pagina. Voor onze eerste story willen wij iedereen laten kennismaken met ons kantoor. Waar onze creatieve geesten zitten en wie er achter het IA team zit.

IA is gestart vanuit een passie voor interieur en de ambitie om klanten te verrassen en verbazen met exclusieve en tailormade ontwerpen die afgestemd zijn op de unieke identiteit van de klant en zijn project. Het creatieve brein achter IA is gecreëerd door Frederik Schiemsky. Met zijn 25 jaar ervaring en zijn levenslange passie voor interieur en architectuur heeft hij al verscheidene mooie en unieke projecten mogen verwezenlijken van België tot over de landsgrenzen heen.

In 2014 kwam ik, Katrien als groentje maar zeer gedreven en vol goede moed het team aanvullen. Al snel bleek dat wij samen een goed team vormen. Met dezelfde gedrevenheid en dezelfde passie werden wij even later op privé vlak ook een team. Ik voel de vragen op iedereen zijn lippen branden. Samenwerken? 24 op 24u samen? Wel dat gaat verbazend goed zelfs. Wij hebben elk onze eigen taakverdeling maar ontwerpen doen we altijd samen. Maar ja daar komen wel eens meningsverschillen van. Maar wat wil je dan? Twee gepassioneerde mensen voor hun vak zijn wel eens koppig. Maar samen komen we eigenlijk altijd tot betere oplossingen en esthetisch dagen we elkaar uit voor het mooiste resultaat. Wij zeggen wel eens tegen elkaar dat mijn man wit is en ik zwart. Eigenlijk komt het erop neer dat we elk belang hechten aan andere aandachtspunten en dat zorgt voor de meest uitgekiende ontwerpen.

We hebben gemerkt dat we om onze identiteit uit te bouwen en de perfectie van onze ontwerpen in de uitvoering na te streven het van belang was om de uitwerking in eigen beheer te hebben. Hiervoor is de bvba WOOOF opgericht waarbij ambachtslui onze unieke projecten realiseren tot in de perfectie. Toegegeven, de perfectie bestaat niet. Maar geloof mij, zo perfectionistisch als onze ingesteldheid is, is het ons doel om die perfectie toch op te zoeken. Door deze werkwijze en door de manier we onze projecten ontwerpen en realiseren zijn we door Strato, het meest exclusieve en handmade atelier voor meubilair en keukens in Italië, gevraagd om voor hun een ontwerpersduo te zijn.

Door de stijgende groei kwam in 2017 Antoine ons team vergezellen. Gedreven, sociaal en hij weet van aanpakken, een goede aanwinst voor IA. Zo bestond het IA team uit drie vaste ezeltjes. Elk jaar hebben wij 2 tot 4 stagiaires in ons kantoor, waardoor wij continue een team vormen 5 à 6 creatievelingen. Voor ons altijd fijn om jong talent in het kantoor te hebben. Maar dit maakt wel dat het kantoor uit zijn voegen barstte en we op zoek moesten naar iets nieuw.

IA gaat geen enkele uitdaging uit de weg dus besloten we een unieke casco ruimte om te bouwen tot een volwaardig kantoor. Na een korte maar krachtige verbouwing kunnen we vanaf oktober 2018 werken vanuit onze nieuwe en ruimere kantoor in de Huikstraat 46. Of eenvoudiger gezegd: twee deuren naast ons vorig kantoor.

Voor het nieuwe kantoor hebben we gekozen voor heel neutrale, zachte warme tinten voor de vloer en de muren. Zo komen de materialen van het eiland en de wandopstelling van Strato mooi tot hun recht. Diegene die ons kantoor reeds bezochten zullen zich deze unieke objecten wel herinneren. Net zoals het vorige kantoor werken we ook hier aan één grote tafel. Dit is praktisch maar bevorderd ook zeker de werksfeer, wat toch niet onbelangrijk is.

Door de juiste belichting kunnen we de sfeer steeds afstemmen naar wens, wat zorgt voor de nodige flexibiliteit. Over deze flexibiliteit zullen jullie meer kunnen lezen in een volgende story. Sneak peak: Strato Private Dining.

Benieuwd naar ons nieuwe kantoor? Breng ons gerust een bezoekje en je zal warm ontvangen worden door ons. Heb je geen zin om te wachten tot een volgend artikel? Houd dan zeker onze instagram en facebook pagina in het oog, waar geregeld sneak peaks op verschijnen.

 

 
 
“If it does not exist, design it.”
— Henry Royce